tisdag 8 januari 2008

Angående hur...


Det var inte meningen alls att vi skulle ta detta steget... att köpa hus i Thailand... Jo föresten kanske lite. Men det vi tittade på var i första hand var i så fall kanske ev. ett begagnat hus.


När vi var nere första gången i Thailand var vi och tittade på ett nybyggt oråde som vi tyckte var jättefint. Då fanns ingen tanke på husköp... då tänkte vi bara på vårat stundande bröllop. Vi gifte oss nämligen efter 18 år och valde just Thailand för ändamålet. Det blev ett riktigt Thailandskt Budistiskt bröllop.


Nåväl tillbaka till varför det blev hus..... Vi förälskade oss i landet och fick många Thailändska vänner. Jag fick tom. en 'ny' Thailändsk pappa! Mr Tompan ( Förutom min egna Pappa som bor i Thailand året om).


Här är vårat hus. Man ser inte så mycket pga. alla träden. De flesta är nu nertagna.



Entrén till vårat hus. I dagsläget är fönster insatta och väggarna putsade.





Visst var husfärsäljarna på oss med sina förfrågningar.. och när vi igen åkte ner i Juni fick vi förfrågningar igen. Det var nämligen nya områden på gång.



Men NEJ... vi skulle inte ha något då... Det var bara ett enda hus vi möjligen skulle kunna tänka oss, sa vi, och det var huset på udden.

Det huset var givetvis redan tingat! Det huset blev tingat först av alla hus i det här området.

Så det blev inget mer med det.

Så lite senare under hösten ringde an försäljare hem till oss.... Frågan var då, igen, om vi var intresserade av att köpa ett hus i ett annat oråde? Nu var nämligen ytterligare ett nytt område på gång längre uppåt land.

Nej sa vi.. vi är inte intresserade.... Vi är bara intresserade av 'huset på udden' i VanRavii- området. Då hade de redan börjat bygga detta huset för ägaren som köpt det.

Två-tre dagar senare ringer försäljaren... köparen hade fått personliga ekonomiska problem och ville dra sig ut.... Var vi fortfarande intresserade av 'huset på udden'?

Hmmm vågar vi??? JA... vi vågar!! Man lever bara en gång ! Detta måste väl ändå vara meningen???

Att sedan försäljaren fick problem med sin arbetsgivare ang. detta.... ja .. han fick nämligen inte göra så här. Han skulle lämnat över försäljningen , när ägaren drog sig ur , till husföretaget.

Det fanns nämligen andra som hade lämnat in intresseförfrågningar om 'huset på udden'!

Så kan det gå!

2 kommentarer:

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad fint det ser ut, roligt och spännande Linda. Där kommer ni nog att få det härligt. Lycka till!!
Hälsningar
Birgitta

Anjas Hill sa...

Linda! Äntligen gav jag mig tid att titta på din Thailandsblog. Så oooootrooooligt fiiint! Jag önskar av hela mitt hjärta att du får ut riktigt mycket av ditt underbara sommarhus - jag vet att du också har dina bekymmer - du är verkligen värd att ha ett så fint ställe. Du älskar dessutom landet. Det är alltid trevligt när rätt människor får rätt saker! Skicka gärna mail till mig därifrån, gärna med en bild. Kanske kom draken i ditt liv från Thailand?!

mvh, Anja